gototopgototop
facebook

Căutare dupa judeţe

Joomla Slide Menu by DART Creations

cautare avansataTransfăgărășan România

Transfăgărășan România
   Vezi mai multe atracții turistice din aceeași categorie:
Muntenia | Transilvania
Harta de access:
Descriere:

Informații generale

Transfăgărăşanul este un drum pentru circulaţia autovehiculelor, care însă este considerat un adevărat obiectiv turistic, având în vedere că este situat în cel mai înalt lanţ muntos din ţara noastră, şi anume Munţii Făgăraş. Transfăgărăşanul are punctul de pornire în comuna Bâscov, comună din judeţul Arges. Ca punct de reper, această comună se situează foarte aproape de oraşul Piteşti. Punctul de final al acestei şoseli auto este la intersecţia cu Drumul Naţional 1, între municipiile Sibiu şi Braşov. Demn de menţionat este faptul că, Transfăgărăşanul face parte din DN7C.

Drumul transfăgărăşan este cu siguranţă cel mai spectaculos traseu muntos al României, fiind la concurenţă cu mai noul traseul, Transalpina. Şoseaua are o lungime de 151 km, devenind astfel, ea în sine o adevărată atracţie turistică şi un mod de aventură pe 4 roţi pentru şoferii mai predispuşi pericolului.

Scurt istoric

Transfăgărăşanul a fost construit în anii în care România se afla sub conducerea Partidului Comunist, mai exact, între 1970 – 1974, dorindu-se ca cetăţenii români să circule mult mai uşor şi mai rapid printre munţii patriei. Dar şi pentru a facilita transportul diverselor produse din bogata industrie metalurgică a ţării.

Importanţa acestui traseu a fost câştigată în primul rând peisajului cu adevărat uimitor, astfel că, de-a lungul timpului s-au adus îmbunătăţiri traseului, şoseaua fiind deseori asfaltată pentru a se afla în cea mai bună stare de rulare.

Ca un punct negru în istoria acestei şosele, în cei 4 ani în care s-au construit cei 151 km de drum, au murit 40 de muncitori. Acest număr este cel declarat oficial. În schimb, încă există voci care susţin faptul că  ar fi vorba de sute de persoane decedate.

Cazare pe Transfăgărăşan

Având în vedere că este un traseu ce se intersectează cu câteva staţiuni turistice, specifice sezonului rece, posibilităţi de cazare în imediata apropiere a Transfăgărăşanului sunt destule.

Se pot considera două atracţii principale ce se regăsesc pe de-a lungul acestei şosele. Unul dintre obiectivele turistice de o importanţă deosebită este Lacul Vidraru. Acest lac a fost construit cu forţe umane în anul 1965, fiind un lac de acumulare creat în special pentru judeţul Argeş. Lacul Vidraru are o suprafaţă de 893 hectare. Pe acest lac există şi primul baraj construit în arc din România, barajul ce poartă numele lacului. Barajul are o înălţime de 167 metri,  în momentul în care a fost ridicat, în anul 1960, unul dintre cele mai mari baraje din lume.

Accesul în această zonă se face de pe Transfăgărăşan, soluţiile de cazare fiind de la căbănuţe modeste, dar atât de apreciate de turistul tânăr, pâna la pensiuni în care luxul este un cuvânt perfect pentru a le caracteriza.

O a doua atracţie turistică importantă ce se regăseşte pe traseul Transfăgărăşanului este Lacul Bâlea. Este un obiectiv turistic de amploare, fiind cel mai mare lac glaciar din Munţii Făgăraş, găsindu-se la o altitudine de 2040 m, pe raza judeţului Sibiu. Culoarea apei este una care uimeşte precum şi peisajul care îl înconjoară, dar acesta poate fi admirat numai vara, dacă se merge cu automobilul pe Transfăgărăşan, dar şi iarna, însă este posibil numai cu telecabina. Şi doar în zilele în care situaţia meteo permite.

Având în vedere altitudinea, în zona Lacului Bâlea se regăsesc cabane din lemn, realizate după un model vechi de peste 100 de ani. Lângă lac fiind ridicată prima  cabană turistică încă din anul 1904.

Program Transfăgărăşan

Este o şosea rutieră la o altitudine foarte mare, de aceea, Transfăgărăşanul este închisă pe parcursul sezonului rece pentru o porţiune mare din aceasta. Până pe data de 30 iunie 2013 pe sectorul cuprins între kilometrul 105, în zona localităţii Piscu Negru din judeţul Argeş şi kilometrul 130, de la Cascada Bâlea, din judeţul Sibiu, Transfăgărăşanul este închis. Transfăgărăşanul va fi din nou închis exact pe aceeaşi porţiune începând cu 1 noiembrie 2013.

Cum se ajunge pe Transfăgăraş

Dacă punctul de plecare este Bucureşti, este foarte simplu pentru a urca pe cea mai spectaculoasă şosea rutieră din România. Practic, din Bucureşti vei merge pe autostradă până în Piteşti, din Piteşti vei parcurge drumul spre Curtea de  Argeş.  Din Curtea de Argeş se continuă drumul spre Albeştii de Argeş pentru a ajunge până în comuna Bâscov, unde veţi urca pe celebrul Transfăgărăşan. Iar dacă îl veţi parcurge de la un capăt până la celălaltul, veţi ajunge undeva foarte aproape de municipiul Sibiu.

Hartă rutieră pe scurt cu plecare din Bucureşti

·         Bucureşti – Piteşti – Curtea de Argeş –  Bâscov  – Vidraru – Transfăgărăşan – Bâlea Lac – Sibiu

Obiective turistice principale

-          Lacul Vidraru

-          Lacul Bâlea

-          Cascada Bâlea

-          Lacul Capra

-          Staţiunea turistică Bâlea

 
SCRIE UN COMENTARIU


Codul de securitate
Actualizează


 Data adaugarii: 02.05.2013    Vizualizari: 1548
RSS Feeds

Autentificare proprietari

Parteneri (P)

Ai nevoie de o terapie de recuperare medicala? Citeste articolele de pe www.kinetoacasa.ro, care cuprind informatii despre kinetoterapie, terapia Bowen, respectiv terapia Yumeiho.