Filtreaza rezultatele

Cazare Braşov si imprejurimi

Despre Braşov

Brasovul se afla in centrul Romaniei, in zona de sud-est a depresiunii Barsei si la rascrucea dintre Carpatii de Mijloc si Carpatii Occidentali si se afla la 550-650 m. deasupra nivelului marii. Este considerat al cincilea oras ca marime din aceasta tara si se afla la 160 de kilometri de Bucuresti, capitala si principalul oras al turismului romanesc.

Cu ziduri medievale si turnuri de veghe, biserici vechi de secole, un oras vechi pietruit si un fundal de munti si paduri, frumusetea Brasovului are un impact puternic. Acest oras antic a fost fondat in secolul al XIII-lea. Multe dintre cladirile sale vechi sunt inca in stare excelenta. Istoria si arhitectura nu sunt singura cale de atac; exploreaza si tara pitoreasca. Mergeti la schi si drumetii in munti, plimbati-va pe zidurile vechiului oras si vizitati castele si fortaretele din apropiere.

Inima medievala, gotica si baroca a Brasovului este un loc fascinant pentru o plimbare. Turneeaza impozanta Biserica Neagra, care se pretinde a fi cea mai mare biserica gotica din Transilvania. In interiorul Bisericii Sf. Bartolomeu din secolul al XIII-lea, studiati fragmente de fresce vechi de 800 de ani.

Explorati fortificatiile defensive medievale ale Brasovului. Vezi bastioane originale, Turnul Negru si Turnul alb din secolul al XV-lea. Poarta Ecaterinei este singura poarta care a supravietuit din anii 1400. Obtineti informatii istorice suplimentare la Muzeul de Istorie Brasov. Plimba-te pe Rope Street, una dintre cele mai inguste strazi din Europa. Noaptea, bucurati-va de o reprezentatie distractiva la Opera Brasov sau urmariti un spectacol la Teatrul Sica Alexandrescu, teatrul principal al orasului.

In timp ce Brasovul este plin de atractii, acesta ofera mai multe destinatii obligatorii pentru a ajunge usor si in afara orasului. Observati ursii maro salvati la Libearty Bear Sanctuary. In Muntii Postavarul din apropiere se afla Poiana Brasov, una dintre cele mai populare statiuni de schi din tara. In timpul iernii, schiati alergarea in jos si in slalom. Vara, faceti drumetii si calarie pe munte. La aproximativ 18 mile (29 de kilometri) sud-vest de oras se afla castelul Bran de pe dealul dealului, gandit a fi inspiratia pentru castelul contelui Dracula din romanul clasic gotic al lui Bram Stoker.

Brasovul nu are un aeroport, asa ca zburati in aeroporturile internationale de la Sibiu sau Bucuresti, la 90 de mile (145 de kilometri), respectiv 105 de mile (170 de kilometri) distanta. Faceti restul calatoriei cu autobuzul, trenul sau masina de inchiriat si revelati-va intr-o vacanta care ofera un amestec interesant de istorie, arhitectura, cultura si frumoase imprejurimi naturale.